Instroomgroep

Home » Over onze school » Instroomgroep

Introductie

Juf Tamar

Ik ben Tamar Chavardès, initiatiefnemer en sinds kort ook leerkracht van de Vrijeschool Bergen op Zoom. Met heel veel plezier en enthousiasme werk ik aan de opbouw van deze geweldige vorm van onderwijs hier op de Brabantse Wal.

Een jaar geleden ben ik met mijn gezin vanuit Purmerend naar West-Brabant verhuisd i.v.m. het werk van mijn echtgenoot. Helaas moest ik daar afscheid nemen van mijn baan als vrijeschoolleerkracht op een heel fijne school, waar ook mijn drie kinderen met veel plezier naar toe gingen. Het was even slikken te ontdekken dat er in Bergen op Zoom (nog) geen vrijeschool was. Vrijwel meteen ben ik betrokken geraakt bij initiatiefgroep, die net een doorstart maakte onder de stichting ABBO. Met een fijn gezelschap hebben wij hard gewerkt aan de eerste stappen en nu mag ik, samen met een nu nog onbekende collega, dit najaar al een instroomgroep verwelkomen!

Ik kijk er ontzettend naar uit te starten met de groep en te werken aan het bestaan en de groei van deze school. Ooit riep ik: “als je eenmaal proeft van dit type onderwijs, wil je niets anders meer!” Dit voel ik nog steeds.

Juf Hanne

IMG-20191026-WA0001

Graag stel ik me aan jullie voor:

Ik ben de nieuwe kleuterjuf van de nieuwe vrije school. Samen met juf Tamar gaan we zorgen voor de kleuterklas! Vanaf 4 november openen we onze deuren voor jullie kinderen. 

Ik heb mijn diploma 11 jaar geleden gehaald op Helicon, de vrije school pabo, in Zeist. Het was een prachtige opleiding waar ik mij thuis voelde. Ik heb hard gewerkt en vooral veel plezier gehad. Ik kreeg les van mensen die hun vak met veel liefde gaven. Mijn specialisatie was de kleuters. 

Hierna ben ik eerst een jaar in Roosendaal op de Zilverlinde gaan werken. Daarna heb ik 10 jaar in België gewerkt, in Turnhout en in Antwerpen. Nu kom ik bij jullie in Bergen op Zoom werken. Hiermee ga ik terug naar mijn wortels aangezien ik in Bergen ben geboren.

Ik woon vlak over de Belgische grens en heb drie kinderen: twee grote dames van 23 en een zoon van 16. Verder heb ik een lieve vriend, een verwilderde kat, een kleine papegaai die aan is komen vliegen en vijf kippen. Achterin mijn tuin heb ik duizenden bijen die bijenwas geven voor de kaarsjes in december en honing voor op ons brood. 

Wat maakt mij blij? Mijn gezin en alles daarbij, buiten zijn, lezen en de zon.

In de klas houd ik van de kracht en de rust van het vrije spel, samen wandelen, het maken van soep en het bakken van brood. De prachtige sprookjes van Grimm en het volgen van het ritme van de seizoenen.  Eigenlijk alles wat er gaat gebeuren!  

Soms komen mooie wensen uit. De deur van de vrije school in Bergen op Zoom open doen is er zo één.

Hanne.